#


Dakkapel

De eenvoudigste manier om uw woonruimte te vergroten is een dakkapel.

Een onbruikbare zolder wordt een prachtige kamer met volop licht, lucht en stahoogte. Gemaakt van onderhoudsvrije duurzame materialen en goed geïsoleerd. Dat alles voor een scherpe prijs. De meerwaarde voor uw woning met een dakkapel is vele malen groter dan de investering.

Bouwbedrijf Stijlbouw adviseert u vrijblijvend over de vele mogelijkheden b.v. sierlijsten, draai-of kantelbare ramen, dak-en wand bekleding, isolatie en rolluiken of sunscreens.

Dakkapellen kunt u grofweg in drie soorten verdelen.

Dakkapel met schuin dak

Het dak wordt ingezaagd en gelift, het kozijn wordt er tussen geplaatst. De kapconstructie wordt versterkt en aangepast, daarna wordt de dakkapel van buiten en van binnen keurig afgewerkt. Uiterlijk is de dakkapel nu een vloeiend meelopend onderdeel van het dak geworden afgewerkt in de stijl van uw woning.

Dakkapel met plat dak

Een andere veel toegepaste methode is op de plaats van de dakkapel de pannen verwijderen, een gat ter grootte van de dakkapel in het dak zagen dan de kapconstructie verstevigen en daarop een complete dakkapel plaatsen en die van binnen en van buiten afwerken. Plaatsing binnen 1 dag.

Nokverhoging

Met een nokverhoging kunt u een te lage zolder veranderen in een kamer met voldoende hoogte. De nok van het dak wordt verhoogd, de daklijn wordt naar één of beide zijden doorgetrokken. Het meest effectief is dat over de totale breedte van het dak. De nieuw ontstane ruimte is vergelijkbaar met een verdieping. Een zee van bruikbare ruimte.
Het is een ingrijpender verbouwing dan een gewone dakkapel. Daarom is voor een nokverhoging een vergunning nodig.

De toegevoegde waarde voor uw woning en woonruimte is vele malen groter dan de bouwkosten.

Bij projecten kunt u reeds uitgevoerde dakkapellen vinden.

Bouwbedrijf Stijlbouw voor een dakkapel in uw stijl!